Vişne Soslu Panna Cotta












Uzun zamandır ,
merak ediyordum Panna Cotta'yı.
En son fırsat buldum denedim,
Oldum olası severim zaten muhallebi tarzındaki tatlıları...
Biz beğendik.
Deneyin sizde beğenirsiniz umarım...



Malzemeler
  • 250 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 paket vanilya (çubuk vanilyada olur )
  • 4 yemek kaşığı  toz şeker
  • 3 çay kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  1.  Krema, süt şeker ve vanilya şeker eriyene kadar ısıtılır.
  2. Toz jelatin su ile karıştırılır, ısınmış kremaya ilave edilir.
  3.  Panna cotta harcını kaselere bölüştürün. Ilıyınca 2-3 saat buzdolabında kıvam alıncaya kadar soğutup, dilerseniz ters çevirerek, dilerseniz kasenin içinde  yada benim gibi bardaklara koyup servis edin ...Vişne sos veya arzu edilen farklı soslar ile servis edilir.

Vişne sos

  • 1 kutu donmuş vişne veya 1/2 kg taze vişne
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su
  1.  Ayıklanmış taze vişne veya donmuş vişne tencereye konur. Şeker ilave edilir.
  2.  Mısır nişastası su ile karıştırılarak vişnelere eklenir. Orta ateşte koyulaşıp, şeffeflaşana kadar, 4-5 dikika pişirilir. Koyu olursa su ilave edilerek istenilen kıvama getirilir. Soğuk olarak servis yapılır.

9 yorum:

  1. dünyanın en güzel tatlılarından biri olabilir mi acaba ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee dünyaca ünlendiğine göre doğrudur Duyguncum :) Sevgiler

      Sil
  2. Gulizcigim toz jelatini nereden aldın. Çok güzel gözüküyor , evin de tertemiz pırıl pırıl. Huzur dolsun. Sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon aktardan aldım toz jelatini...Çok tşk ederim güzel yorumun için...Sevgiler

      Sil
  3. Önce seyir sonra gnam gnamlık olmuş yine
    Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye canım benim ....Çok tşk ederim..Sevgiler

      Sil
  4. Bir İtalyan tatlısı, severim guliz senin tarif de şahane, sunum da kezza öyle, ellerine sağlık 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenomenim çok tşk. ederim..Sevgiler

      Sil
  5. Gülizz tatlının ismi bile o kadar havalı ki merak duygusu uyandırıyor sunum her zaman ki gibi harika :)) Muhallebi tarzındaki tatlıları çok severim zaten tatlı olsun candan olsun, ellerine sağlık ^.^

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.