Alman Pastası..

   










  Alman Pastası..Türk pastalarını bitirdik, alman pastasına geçtik bugün J)..Eğer içinde muhallebi, kaymak, krema varsa tam benlik demektir.
      Baktım ki kek muhallebili hemen denenmeli dedim,  denedim, ve sonuç muhteşem..
      Diyeceksiniz ki bu kadının işi gücü kek yapmak mı..valla öyle oldu..Eskiden akşam çayı içilmezdi bizim evde, şimdilerde adet oldu akşam çayı..Saat 19:00 oldu mu bi çay merasimi..
      Hani fenada olmadı ailecek içilen çayın keyfide  bi yerde yok.. Tabi bu çay saati başladı başlayalı Serdar’da Eylül’de çayın yanında ne var demeye başladılar...
       Eee evin beyi, evin kısçesi çayın yanına bir şeyler isterde, evin hamarat hanımı yapmaz mı J) (insan kendini beğenmezse çatlar ölürmüş :=))) Hemen en kolayından ve doğalından kek yapıveriyorum.. Bugün de menüde  alman pastası vardı..Bizimkilerden geçer not aldı..Bakalım sizinkiler kaç verecek .hadi kolay gelsin size de..

Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta

1,5 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

3,5 çay bardağı un


125 gr margarin


1 paket kabartma tozu


Krema için:

Yarım kg süt

3 yemek kaşığı un

1 çay bardağı şeker

1 adet yumurta


1 yemek kaşığı margarin


1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra  yoğurt,  eritilmiş margarini ve kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Tepsinin çapı yaklaşık 25 cm genişliğinde olsun. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için tüm malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 Şimdilik bu kadar.Herkese iyi bir hafta diliyorum..
sevgiler,selamlar.

4 yorum:

  1. Çok severim ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Ne çok yerdik Alman Pastasını küçükken, şimdi artık her yerde de satılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben köyde büyüdüm dilekçim.nerde öyle alman pastası, türkünü bulursan öp başına koy.:)).Geç tanışmama rağmen bende çok sevdim bu pastayı..

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.