Hani geçende bahsetmiştim ya
şu otu aldım , bu otu aldım diye..
Otları aldım ama
bide tarif vereyim şu otlardan da tam olsun dedim,
Deniz börülcesi çok sık tüketilir bizim evde..
Özelikle şu zaman tam mevsimi.
Balık sofrasına çok yakışır..
Yanına da bir kadeh rakı da fena olmaz herhalde :))
Ha içer misin diye sorarsanız.
Ağzıma almışlığım yok:)
hani balık rakı diyorlar ya,
benimkisi düz mantık işte :))
hani balık rakı diyorlar ya,
benimkisi düz mantık işte :))
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
1 limon
zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 köz biber
1 limon
zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 köz biber
Ayıklanan börülceleri servis tabağına alıyoruz.
Limonun suyunu bir kaseye sıkıyoruz. Sarımsağı ince ince doğrayarak içine ilave ediyoruz.
Köz biberleri doğrayarak börülce nin üzerine koyuyoruz. Sosumuzu da üzerine gezdiriyoruz. Zeytinyağı nı da dökerek servis ediyoruz.
Huzur dolu bir gün olsun..
Güliz GÜL
Güliz deniz börülcesi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilGülizciğim bunca salata çeşidi yaparım ama deniz börülcesini evde hiç yapmadım nedense:)) Ama Ayvalık'a gittiğim geçmiş tarihlerden beri, meze olarak çok sevdiğim hatta bayıldığım bir lezzettir.:) Ellerine sağlık, afiyetler olsun.
YanıtlaSilMeltemcim çok teşekkür ederim canımm.mutlu kal..
YanıtlaSilNilgüncüm çok teşekkür ederim..Mutlaka dene canım..Senin hamarat ellerinden eminim daha leziz olacaktır.. sevgiyle kal
YanıtlaSilişte bu şahane oldu,tarifinde güzel bloğunda:)
YanıtlaSilsevgiler
Çok teşekkür ederim havvacım..
YanıtlaSil