Deniz Börülcesi Salatası..








Hani geçende bahsetmiştim ya 
şu otu aldım , bu otu aldım diye..
Otları aldım ama 
bide tarif vereyim şu otlardan da tam olsun dedim,
Deniz börülcesi çok sık tüketilir bizim evde..
Özelikle şu zaman tam mevsimi.
Balık sofrasına çok yakışır..
Yanına da bir kadeh rakı da fena olmaz herhalde :))
Ha içer misin diye sorarsanız.
Ağzıma almışlığım yok:)
hani balık rakı diyorlar ya,
benimkisi düz mantık işte :))

 Bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin, pişmiş sarımsağın verdiği rayiha ve yaydığı az koku bu tarifin püf noktası aslında. Kaynar suya 1 demet deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın. Haşlandığını anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak aşağıya doğru çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir. Haşlanan börülceleri soğumaları için süzgeçe alın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayıp ve bir kaseye alın.


Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
1 limon
zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 köz biber
Ayıklanan börülceleri servis tabağına alıyoruz.
Limonun suyunu bir kaseye sıkıyoruz. Sarımsağı ince ince doğrayarak içine ilave ediyoruz.
Köz biberleri doğrayarak börülce nin üzerine koyuyoruz. Sosumuzu da üzerine gezdiriyoruz. Zeytinyağı nı da dökerek servis ediyoruz.


Huzur dolu bir gün olsun..
Güliz GÜL

6 yorum:

  1. Güliz deniz börülcesi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Gülizciğim bunca salata çeşidi yaparım ama deniz börülcesini evde hiç yapmadım nedense:)) Ama Ayvalık'a gittiğim geçmiş tarihlerden beri, meze olarak çok sevdiğim hatta bayıldığım bir lezzettir.:) Ellerine sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Meltemcim çok teşekkür ederim canımm.mutlu kal..

    YanıtlaSil
  4. Nilgüncüm çok teşekkür ederim..Mutlaka dene canım..Senin hamarat ellerinden eminim daha leziz olacaktır.. sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. işte bu şahane oldu,tarifinde güzel bloğunda:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim havvacım..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.