Hasat Vakti ve Fırında Biberiyeli Taze Patates..













Hafta sonu ,
bizim evde hasat vardı,
bahçede ki patatesler, soğanlar kazıldı,
ertesi günkü hafta sonu kahvaltısında da 
afiyetle yenildi..,
fırında nefis taze patatesler, biberiye , kekik, siyah zeytin..
hasat işinde  hiç eldiven giymeden ,
toprakla birebir haşır neşir olduk, 
tüm kötü enerjimizi attık çoluk çocuk :)
toprağa bir patatesi üçe bölüp koymuştuk bahar aylarının başında,
aradan 2- 3 ay sonra bir kiloya yakın patates aldık..
Toprak bu kadar veren üçe beş yapan ,
hep diyorum boşuna denilmiyor toprak ana diye,
gerçekten ana , karşılıksız veren, üçe beş yapan ..
Balkondaki çiçeklerim de fotoğrafını çektim sizin için ,
biz baktıkça açıldık, neşelendik, size de neşe katıp,
mutlu bir hafta olsun diye:)
Huzurlu, bol neşeli bir hafta olsun ..
Güliz GÜL....
Malzemeler ;
  • 1 kg. taze patates
  • 100 gr. siyah zeytin
  • 1-2 dal taze kekik (Yoksa kuruda olur )
  • birkaç dal taze biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 15 ml, balsamik sirke
  • karabiber
Hazırlanışı:
  1. Fırını 220 C dereceye ayarlayın.
  1. Patatesleri yıkayın ve derin bir tencerede Üzerlerini kaplayacak kadar su koyarak 10 dakika kadar kaynatın.
  1. Bu sırada zeytinlerin kabuklarını çıkarın, kekik ve biberiyeyi yıkayın ve kullanılmak üzere hazırlayın.
  1. Patatesleri süzün ve ortadan ikiye bölün. Kabuklarını soymayın.
  1. Derin bir karıştırma kabında zeytin, kekik, biberiye, zeytin yağını , balsamik sirkeyi ve patatesleri iyice karıştırın.
  1. Fırın tepsisine pişirme kağıdı ile kaplayın; yanlardan biraz uzun bırakın.
  1. Patatesli karışımı tepsinin içine koyun ve Karabiber de ekleyin.
  1. 220 C derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
  1. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun:)


9 yorum:

  1. ne güzel olmuşlar maşallah.oh ne güzel mis gibi patates ama o sardunyaya bayıldım. Mavi olana

    YanıtlaSil
  2. Bakakaldım bu nefis görüntüye Güliz :)kendi elinle emeğinle yetiştirip yediğin şeyler daha leziz geliyordur herhalde afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  3. cok istah acici anlatmisin..karelemisin
    hic duymadimdi patatezin boyle cogaldigini
    her yasta biseyler ogreniyorum,,
    canisi,,,bana yazdigin yorumun cevabina bir tikla derim:)))))
    opuyorum seni ,,hemde kocaman

    YanıtlaSil
  4. ben buna nam nam nammmm derim
    yaparım akideş bunu da,
    zaten sütlaçını yaptım,yetmedi bi de yayınladım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Naciyecim bende çok seviyorum sardunyalarımı, hepsini çok seviyorum , küstürmeyeyim şimdi :))Tşk.ler güzel yorumun için..

    YanıtlaSil
  6. Çok tşk. ederim canım..Meltemim toprak, patates ve su , nasıl leziz anlatamam..Keşke hep olsa:(

    YanıtlaSil
  7. Cihanım çiftçi kızıyım ben az çok , anlarım toprak işinden , çok da severim..1 veriyorsun 3-5 veriyor işte toprak ana...Hemen geliyorum yorumu bakmaya canımcımm..

    YanıtlaSil
  8. Havva yaptınmı sütlaçı...Hemen geliyorum ilk uçağa atlayıp...:))

    YanıtlaSil
  9. biberiye ve patates çok yakışır, çok, bahçe hasadının da tadı oh! afiyet , bal olsun....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.