Sarımsağı, kese yoğurdunu seviyorsanız,
haydari tam sizin mezeniz.,:))
Bana meze olsun,
yemek falan olmasa da olur,
yeter ki meze olsun,
acılı, ekşili, sarımsaklı, hiç fark etmez:)
Eğer sizde tam benlik diyorsanız deneyiniz :)
Masal tadında bir gün olsun!!!
Güliz GÜL...
Malzemeleri
- 2 su bardağısüzme yoğurt
- 1/2 Demetdereotu
- 3 Dişsarmısak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 Tutamtuz
- 1 Tutamkırmızı biber
Yapımı
- Dereotunu yıkayıp,ince ince kıyalım.Bu arada dereotunun birkaç dalını süslemek için ayırmayı unutmayın.
- Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarmısağı ekleyelim,dereotunu da ekleyip,karıştıralım.
- Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini kırmızı pulbiber ve dereotuyla süsleyelim.
hımm en sevdiklerimden güliz
YanıtlaSileline sağlık
Havva benim de benimdee en sevdiğim..:)) Sevgiler..
SilE güzelmiş.
YanıtlaSilBizim yöntem yoğurda biraz ezilmiş beyaz peynir, kuru naneli.
Afiyet bal olsun
İlk haydari de sizin tarif de denenecek , ..
SilBayılırım:) Taze ekmek ve haydari yetebilir bana:) Hoş! son yıllarda kepek ekmeğinle yiyorum ama olsun:) Lezzet aynı lezzet:) Eline sağlık kuzucuğum.
YanıtlaSilNilgünümmm senin elinden daha bir güzel oluyordur, bir gün ellerimden yedirmek yada ellerinden yemek dileğiyle..çok öpüyorumm..
SilIs this yogurt with seasonings like salt, pepper, olive oil? I love it, and I know how to make it. In Brazil, we call it 'coalhada'. One of my brother-in-law's family is from Lebanon, and I learned from them.
YanıtlaSilLove your pictures.
Sevgili Regina çok teşekkür ederim, yoğurt ve dereotu (dill) sarımsak (garlic) ve zeytinyağı kullanıyorum ...
YanıtlaSil