Haydari








Sarımsağı, kese yoğurdunu seviyorsanız,
haydari tam sizin mezeniz.,:))
Bana meze olsun,
yemek falan olmasa da olur,
yeter ki meze olsun,
acılı, ekşili, sarımsaklı, hiç fark etmez:)
Eğer sizde tam benlik diyorsanız deneyiniz :)


Masal tadında bir gün olsun!!!
Güliz GÜL...


Malzemeleri
  • 2 su bardağısüzme yoğurt
  • 1/2 Demetdereotu
  • 3 Dişsarmısak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tutamtuz
  • 1 Tutamkırmızı biber

 Yapımı

  1. Dereotunu yıkayıp,ince ince kıyalım.Bu arada dereotunun birkaç dalını süslemek için ayırmayı unutmayın.
  2. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarmısağı ekleyelim,dereotunu da ekleyip,karıştıralım.
  3. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini kırmızı pulbiber ve dereotuyla süsleyelim.


8 yorum:

  1. hımm en sevdiklerimden güliz
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva benim de benimdee en sevdiğim..:)) Sevgiler..

      Sil
  2. E güzelmiş.
    Bizim yöntem yoğurda biraz ezilmiş beyaz peynir, kuru naneli.

    Afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım:) Taze ekmek ve haydari yetebilir bana:) Hoş! son yıllarda kepek ekmeğinle yiyorum ama olsun:) Lezzet aynı lezzet:) Eline sağlık kuzucuğum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünümmm senin elinden daha bir güzel oluyordur, bir gün ellerimden yedirmek yada ellerinden yemek dileğiyle..çok öpüyorumm..

      Sil
  4. Is this yogurt with seasonings like salt, pepper, olive oil? I love it, and I know how to make it. In Brazil, we call it 'coalhada'. One of my brother-in-law's family is from Lebanon, and I learned from them.
    Love your pictures.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Regina çok teşekkür ederim, yoğurt ve dereotu (dill) sarımsak (garlic) ve zeytinyağı kullanıyorum ...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.