İncirli kremalı cevizli kek

 












 İlkbahar geldi, yağmurlarda geldi..Hemde o kadar güzel yağıyor kii..Hiç sesi soluğu çıkmadan şıkır şıkır...
Sıcacık evimizde şıkır şıkır yağmur eşliğinde , yenilen pastanın tadı da başka..
Yorulmuşuz bugün.Başımı sokabileceğim bir yuvam,ayağımı uzatabileceğim bir koltuğum ,iki tane sağlıklı evladım ve kahvemi birlikte içebileceğim bir yol arkadaşım olduğu için şükürler olsun!!!

Yağmur yağıyor
 Seller akıyor,
Gül ailesi camdan bakıyor :))

Geçelim tarifimize...

Bugünkü tarif bomba bi tarif incir, ceviz,krema,kek :)) daha ne olsun kii:))

Malzemeler:Kek için: 

3 yumurta,

1 su bardağı şeker,

1p.vanilya,

1paket kabartma tozu,

1,5-2 su bardağı un.

1 Kase ceviz

6-7 adet incir

Tüm malzemeleri  sırasıyla güzelce çırpıyoruz,sonra içine bir kase iri kıyılmış ceviz ekliyoruz..6-7 inciri minik minik doğradıktan sonra haşlıyoruz,sonra süzüp soğutuyoruz .Soğuduktan sonra kek karışımına ekleyoruz ve hafifçe karıştırıp dikdörtgen bir borcama döküp 180 derecelik fırına veriyoruz,üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Kek pişerken yaklaşık iki bardak kadar (hatta 3 bardak) nescafe  hazırlıyoruz(1 çorba kaşığı kahve ve 1 tatlı kaşığı şeker).Sonra fırından çıkardığımız kekin üstüne döküyoruz(ikisi de sıcak olucak).Kekin her tarafının ıslatılması gerek,yoksa kuru oluyor,test etmek için borcamı kaldırıp altı ıslanmış mı diye bakabilirsiniz,ıslaksa kahve kafi değilse biraz daha hazırlayabilirsiniz.

Gelelim üstteki kremaya:

1 litre süt,

2çorba kaşığı un,

2 çorba k. nişasta,

50 gr. tereyağı ,

5 çorba kaşığı şeker

Tüm bunları muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten sonra içine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikserde güzelce çırpiyoruz ve soğumuş olan kekin üstüne eşit bir miktarda döküyoruz.Biraz soğuduktan sonra üzerine türk kahvesi serpiyoruz.Daha sonra bir müddet dolapta iyice soğutuyoruz,sonra mı afiyetle yiyoruz :))


Aşkla kalınız!!!

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.