İki Renkli Tatlı ve Gülizin Dünyası..:)


















Bakalım ;
Gülizin Dünyasında 
ne var ne çok :)  
Bu yıl ana sınıfı okuyorum. Arada bir 2 yaşa gittiğim de oluyor. Önümüzdeki Pazartesi beslenme listemizde peynir, krep, süt , elma var, şimdiden krepi acaba akşamdan mı, yoksa sabah kalkıp yapsam mı diye düşünüyorum :))  
saatlerle yarışmaktayım;
Okuyama ya fırsat bulamadığım ama durmadan aldığım romanlar, yarım kalan hala okumamı bekleyen son romanım:))…..  
Rüyalarım bile benim değil; kâh kafa tutuyorum sınıfımdaki şımarık kokoş kıza, kâh çocukluğumdaki çizgi filmlerin eskisiyle yakından uzaktan ilgisi olmayan bölümlerini söyleniyorum: ”Nerde o polyanna, şeker kız candy , heidi diye diye iç geçiriyorum.  
   Bir küçüğüm bir büyüğüm, bir yerdeyim, bir gökteyim, bir aşığım, bir melankolik,bir ana sınıfı öğrencisi, bir yeni yetmeyim….
   Hayat iki farklı dünyanın peşine taktı beni, koşturuyor. Bazen “sağlıklı hayattan bıktım” deyip, bir çikolata şeker için ağlayan kızımı haklı bulup, bir markette alıyorum soluğu, bazen 2 yaş sendromuna girmiş oğlumu kuralları delmeye çalışmasını mazur görüyorum.Ama hiç 38 yaşın sendromu var mı diye soran yok :))
 İsyanlar, çılgınlıklar, aşklar, masallar, satırlar arasında geçiyor ömrüm.   Kah mutfaktayım, kah çocuk odasında, kah tatlı peşinde(eğer tatlı yapmaya vaktimiz yoksa, incirli cevizli ballı tatlının peşindeyiz., kah Ege'yle araba yarışında:)) Kah Eylül'le  masaldan masala, dolaşıyoruz koca dünyayı, kah çirkin ördek yavrusunu halini üzülüyoruz..kah gıdık canavarıyım uyku öncesi,
ha bide 8-5 mesaideyim :)) 
ama en önemlisi ben ANNEYİM...
İşte böyle Gülizin Dünyası...
İki renkli tatlıyı da unutmayalım :))

Masal gibi bir gün diliyorum!!!
Güliz GÜL...

Malzemeler;

  • Yarım lt süt
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 40g bitter çikolata
  • 1 yemek dolusu kaşığı kakao
Üzeri için:
  • 200ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı;

Süt, şeker, pirinç unu, nişasta ve kakao küçük bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolata ilave edilerek eriyene kadar karıştırılır. İyice çırpılır. 5dk kadar ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
Kupların tabanına ikişer tane bebe bisküvi koyulur. İsterseniz normal bisküvi, kek parçası da kullanabilirsiniz. Sıcaklığı çıkmış olan tatlı iyice çırpılır ve pürüzsüz bir yüzeye kavuşunca bisküvilerin üzerine, kapların yarısına gelecek şekilde dökülür. Tatlı soğumaya bırakılır.
Bu arada sıvı krema pudra şekeri ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır. İyice soğumuş olan tatlıların üzerine paylaştırılır. Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. günaydın güliz,
    annelerimizin hayatı da başka türlü bi koşturma içindeydi.iş hayatları yoktu belki ama hayatlarını kolaylaştırcı hiçbişey de yoktu alet edevat tarzından.ancak bizim gibi sürakli çıtayı yükseltmek değilde korumak arzuları vardı.
    şimdi hayat başka akıyor,hep daha fazlasını istemeye ve yapmaya koşullu olarak.
    sen şahane bir kadın,şahane bir anne ve evlat,eş,aynı zamanda kendin olarak yaşamını sürdüyor ve herşeye yetişiyorsun.senin sendrom falan yaşamaya vaktin yok,eminim.ancak sisteme ve herşeye yetişmek yerine benden bu kadar demeyi öğrenmek bu yaşımda bana kolay ve doğru gelen:)
    tatlı güliz enerjin hiç düşmesin emi,her sabah bloger'a girdiğimde hemen gözlerim seni arıyor
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvam eksik olma canım..O kadar güzel dile getirmişsin ki..En doğrusu da bu olsa gerek zaten benden bu kadar diyebilmek..Çok tşk ederim güzel yorumun için..Her sabah bende sendeyim zaten, komşuluk bu olsa gerek :)) Kucak dolusu sevgiler canımcım..

      Sil
  2. Dolu dolu, bir orada bir burada desene. :)
    Ama ben yine de o sıcak kanlı enerjinde bir eksilme görmüyorum.
    Hala fazlasıyla sevecen ve güler yüzlüsün. (Her ne kadar yüzünü görmesem de hissetmek zor değil)
    Tatlıların yine harika görünüyor! :)
    Çok sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerjinin eksilmesi gibi lüksün yok Ersincim, çocuklar olunca :) Eskiden annem anne ol görürsün derdi.. Hakkaten çok doğru :) Sende baba olunca anlarsın beni:))) Canım benim çok tşk ederim pozitif yorumun için..Kucak dolusu sevgiler ablacım..

      Sil
  3. yüzümde kocaman bir gülümse okudum satırları:) annelerin 38 yaş sendorumu yaşamaya varmı hakkı:) gerçekten çocuk büyütmek dünyanın en zor işi, allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin..
    seni de kuzularının başından eksik etmesin uyku öncesi gıdık canavarı:))
    çok tatlısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş nerde sendrom, mendrom hakkkı :)) 2 yaşında başlıyor bunların sendromu, sendrom biter bu seferde ergenlik başlar:)) Vay halimize :))..Rabbim hepimizin çocuğunu anne, babalarına bağışlasın..Evlat acısı vermesin kimseye..Sevgilerimle..

      Sil
  4. güliz bu aralar sayfan pek tatlı, pek renkli ve de pek lezzetli, saatlere bayıldım,

    YanıtlaSil
  5. Mrb,

    Ne kadar güzel, renkli bir post olmuş.
    Neler yapıyorsun, şöyle bir gezineyim, epeyidir uğramadığım blog una.

    Öperim.
    Hala minnettar anne

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin güzel anne..
    Gez bakalım beğenecekmisin..çünkü sen ilk açtığımdan beri biliyorsun beni. gelişmişmiyim, yol almışmıyım :))

    YanıtlaSil
  7. uffff ilk tatlıya bayılırıım. bi de hergün incir yiyom bi de seninkini deneyiim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.